Home > Failed To > Failed To Create A New User Structure Nt_status_no_such_user

Failed To Create A New User Structure Nt_status_no_such_user

Refer to the idealx documentation (if you really want that things > >work properly, reading the documentation is not an option), it was > >already discussed here and the documentation explains After this, the machine (enano$) is properly created (if doesn't exist) in the Ldap schema (a new entry called enano$ appears in ou=Hosts,dc=jome) as shown in the diagram above.The thing is Regards. Anyway the system uses NSS to resolve posix account names. have a peek at this web-site

check if them are really added looking the output of sudo slapcat and, if yes, check if you have installed nss/pam ldap support and you have switched to ldap authentication on Thanks for your time, Mikel Edmundo Valle Neto wrote mikelOn escreveu: > Hi Alex, > > I donĀ“t think those modifiers would change anything but I have tried them > anyway My AccountSearchMapsYouTubePlayNewsGmailDriveCalendarGoogle+TranslatePhotosMoreShoppingWalletFinanceDocsBooksBloggerContactsHangoutsEven more from GoogleSign inHidden fieldsSearch for groups or messages Copy sent to Sergio Talens-Oliag . (Mon, 29 Mar 2010 15:51:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Ldap is "making" the passwd, but the machines (enano$ and xxxx$ are not "users"). Thanks mikelOn Reply | Threaded Open this post in threaded view ♦ ♦ | Report Content as Inappropriate ♦ ♦ Re: Samba and LDAP: Trouble adding Win XP machines to The "sambaSamAccount" >>>>> objectclass is missing. >>>>> >>>>> Why is it not being added if it is suppossed to be a windows >>>>> workstation? >>>>> Is >>>>> there a bug in

I used smbldap-populate (the admin user is "root" so no > parameters at all) and I also tried with "-u 50000 and -g 50000" so that > user ids do not You have to adjust either libnss-ldap.conf or smbldap.conf and restructure your LDAP data to get computer and user accounts into the same subtree of LDAP. Next by Date: Re: LDAP adding workstation accounts fails (but not really???) Previous by thread: Adding a machine account to Samba PCD + LDAP? I think it must be something wrong with the user "root", because if I try a username that is really non-existent (john, for instance) or if I mistype the password, the

could you show me what a machine account is looking like on your side after you added it to the domain? Samba then calls smbpasswd -a -m to create the samba account (either in smbpasswd, tdbsam or LDAP), but before it checks, if the UNIX account exists. And samba need posix accounts to map samba accounts. Edmundo Valle Neto -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/listinfo/samba simo Reply | Threaded Open this post in threaded view ♦ ♦

These virtual machine runs one windows xp and two ubuntu server, the first for a web application and the second for the pdc! Thank you very much Edmundo Valle Neto wrote mikelOn escreveu: > I am using debian etch for the testing but I have had the same problem with > gentoo 2007.0. I have > even tried to install everything in three different linux distros and in one > of them I have reinstalled everything from scratch three or four times. Edmundo Valle Neto -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/listinfo/samba mikelOn Reply | Threaded Open this post in threaded view ♦ ♦

and I don't know why this error only appears when the debug level is that high (I've been googling around, and this level was only recomended for developers). Look at the logs, it should say what exit the script gave and >> what samba tried to do. >> >> Regards. >> >> Edmundo Valle Neto >> >> >> -- Thanks again Edmundo Valle Neto wrote What distro are you using? So, yes, it can be problematic.

A getent passwd gives this: [email protected]# getent passwd root:x:0:0:root:/root:/bin/bash daemon:x:1:1:daemon:/usr/sbin:/bin/sh bin:x:2:2:bin:/bin:/bin/sh sys:x:3:3:sys:/dev:/bin/sh sync:x:4:65534:sync:/bin:/bin/sync games:x:5:60:games:/usr/games:/bin/sh man:x:6:12:man:/var/cache/man:/bin/sh lp:x:7:7:lp:/var/spool/lpd:/bin/sh mail:x:8:8:mail:/var/mail:/bin/sh news:x:9:9:news:/var/spool/news:/bin/sh uucp:x:10:10:uucp:/var/spool/uucp:/bin/sh proxy:x:13:13:proxy:/bin:/bin/sh www-data:x:33:33:www-data:/var/www:/bin/sh backup:x:34:34:backup:/var/backups:/bin/sh list:x:38:38:Mailing List Manager:/var/list:/bin/sh irc:x:39:39:ircd:/var/run/ircd:/bin/sh gnats:x:41:41:Gnats Bug-Reporting System (admin):/var/lib/gnats:/bin/sh nobody:x:65534:65534:nobody:/nonexistent:/bin/sh Check This Out The samba attributes are not >>>>> being >>>>> added when the workstation entry is created. Did not do that. > You need to have the tools configured properly. Once I installed nss-ldap and configured it still > failed, but then I removed the line "ldapsam:trusted = yes" and the machines > started to join the domain correctly. > >

Refer to the idealx documentation (if you really want that things work properly, reading the documentation is not an option), it was already discussed here and the documentation explains how to John -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/listinfo/samba 12 « Return to Samba - General | 1 view|%1 views Loading... Regards. Source And if so which release of Ubuntu are you using?

just in case... Regards. Without -i samba return the following error-message: [2009/03/19 13:57:31, 0] passdb/pdb_interface.c:pdb_default_create_user(336) _samr_create_user: Running the command `/usr/sbin/smbldap-useradd -w "xpsp3$"' gave 9 [2009/03/19 13:57:31, 3] passdb/pdb_interface.c:pdb_default_create_user(353) pdb_default_create_user: failed to create a new user

Acknowledgement sent to Vladislav Kurz : Extra info received and forwarded to list.

The machine account >>> (posix) >>> gets created automatically but the samba attributes are not added by >>> samba. >>> >> look for nscd running, it may cache I expect to be able to help others solve the problems I have had. Powered by vBulletin Version 4.2.2 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. Post Reply Print view Search Advanced search 5 posts • Page 1 of 1 fajarpri Advanced member Posts: 98 Joined: Fri Sep 12, 2014 10:39 pm Zimbra + Samba LDAP, cannot

How did you populate it? have you enabled ldap pam/nss support? Edmundo Valle Neto -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/listinfo/samba Edmundo Valle Neto Reply | Threaded Open this post in threaded view have a peek here Edmundo Valle Neto Reply | Threaded Open this post in threaded view ♦ ♦ | Report Content as Inappropriate ♦ ♦ Re: Samba and LDAP: Trouble adding Win XP machines

This is a known problem? Top mirmit Posts: 4 Joined: 2010/06/22 10:26:58 Re: Add machine to domain fails Quote Postby mirmit » 2010/07/12 10:24:20 Hi,This kind of config is part of the standard one, given in Refer to the idealx documentation (if you really want that things >> work properly, reading the documentation is not an option), it was >> already discussed here and the documentation explains But still the windows client shows me a 'user not found' error and fails to add to the domain.

All datas are on the host trought nfs (i've disabled kernel oplocks for performance reasons) Software versions are: - ubuntu server 8.10 - samba 3.2.3 - slapd 2.4.11 On the end Summing up, I needed nss-ldap and I did not need "ldapsam:trusted = yes". When you search the samba accounts using pdbedit, they will look OK, but unix doesn't see them and so does smbpasswd -a. On help.ubuntu.com you will found samba ldap related info too halensmith01May 12th, 2009, 11:50 AMWhen I try to add the machine to the domain the authentication as domain admin also works

Edmundo Valle Neto -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/listinfo/samba John Drescher Reply | Threaded Open this post in threaded view ♦ I used smbldap-populate (the admin user is "root" so no > parameters at all) and I also tried with "-u 50000 and -g 50000" so that > user ids do not Veuillez activer Javascript dans votre navigateur Archives de la liste Pb pour mettre client XP sur domaine samba/ldap Chronologique Discussions < Chronologique > < Discussions > From: Fabien Chaudier < > Here there is the root dn: dn: uid=root,ou=Users,dc=cassaedile objectClass: top objectClass: person objectClass: organizationalPerson objectClass: inetOrgPerson objectClass: sambaSamAccount objectClass: posixAccount objectClass: shadowAccount gidNumber: 0 uid: root uidNumber: 0 sambaLogonTime: 0 sambaLogoffTime:

Edmundo Valle Neto mikelOn escreveu: > > I am not running nscd :( > > Thanks for your response > > > simo-7 wrote: > >> On Wed, 2007-06-27 at What UNIX considers to be account is determined in /etc/libnss-ldap.conf and we have this in it nss_base_passwd ou=people,dc=example?sub nss_base_shadow ou=people,dc=example?sub nss_base_group ou=group,dc=example?one So nothing in ou=computer,dc=example is considered to be a Now, the I can join windowsxp to my Zimbra domain.The writer is correct, since the howto is written for Ubuntu, the user add script cannot be used for Opensuse. Ubuntu Forums > The Ubuntu Forum Community > Ubuntu Specialised Support > Ubuntu Servers, Cloud and Juju > Server Platforms > [ubuntu] Samba PDC + OpenLDAP ...

what I don't understand is that the "add machine script" is working fine.